Vollere Lippen

Vollere Lippen

Hi!

Vandaag schrijf ik over hoe je vollere lippen kan creëren zonder spuitjes of duurdere behandelingen. Dit door middel van make-up, producten of handelingen. Niet iedereen ziet graag hetzelfde resultaat, daarom heb ik 3 verschillende looks die je kan creëren met make-up. Hopelijk vinden jullie het nuttig en kunnen jullie het zelf toepassen in het dagelijkse leven. Moesten jullie toch iets niet begrijpen of graag wat vragen stellen, gewoon doen!

Tips & Tricks

Scrubben

Één van de allerbelangrijkste en effectiefste manieren is scrubben. Zo heb je super zachte en vollere lippen. Nu hoor ik je al zeggen ‘dat neemt te veel tijd in’. Nee! Als je de juiste producten kent niet, of doe het simpelweg met je tandenborstel, poets je tanden net voor je je make-up gaat aanbrengen. Met je tandenborstel ga je over de lippen in verschillende richtingen, zo masseer en scrub je tegelijk. Door te masseren ga je de doorbloeding stimuleren en zo zullen de lippen voller ogen. Doe dit zelfs met je tandenpasta (tenzij je roze kinderpasta gebruikt) want munt gaat ook de lippen lichtjes doen opzwellen.

Wil je graag een scrub gebruiken, gebruik dan een eetbare scrub. Goed voor het milieu en stiekem ook heel lekker. Deze kan je bijvoorbeeld bij lush cosmetics vinden of jeffree cosmetics. Je vind ze in verschillende smaken en je kan na het scrubben het product gewoon aflikken en klaar is kees! Neem bij voorkeur een muntsmaak om ook weer goed te plumpen!

Wil je geen eetbare scrub maar toch iets super snel en handig, dan heb je bijvoorbeeld van Dior de backstage lipscrub. Deze is in een lippenstift en kan je gewoon over je lippen masseren en dit lost vanzelf op. Is ook ineens een goede primer/basis en hier kan je u verdere producten op aanbrengen.

Highlighten

Één van de meest bekende technieken is het highlighten van je cupidoboog. Je kan zowel een crème of stift gebruiken (highlighter duo pencil) of een poeder. Het meest natuurlijke is een crème of stift en als je toch liever iets feller hebt of je gaat een avondje stappen, verkies dan een poeder. Deze vind je overal en aan verschillende prijzen.

Als jullie mijn eerste blog hebben gelezen, zal je weten dat ik een grote fan ben van het highlighter duo pencil. Perfect voor elke dag te gebruiken! Voor poeders ben ik echt fan momenteel van MAC. Bijna elk merk heeft wel een highlighter dus kijk zeker eens bij jou favoriete merk!

Combineren

Gebruik nooit al je producten zoals lipliner en lippenstift in dezelfde kleur. Door verschillende kleuren te gebruiken, ga je meer dimensie en dus ook meer volume creëren. Uiteraard doen we dit door donker en licht te combineren, wat je zal zien in de volgende make-up looks.

Vollere lippen schminken: 3 verschillende looks

Aan de hand van een foto waar alle stappen op staan en genummerd zijn, zal ik jullie begeleiden.

1ste look: 'Natural Plump' 

 1. Dit is de natuurlijke lip, gescrubt en met een primer op aangebracht.

 2. Gebruik een concealer of highlighter pencil (matte kant) om de randen te accentueren. Vervaag daarna met je vinger of penseel. Breng daarna een highlighter pencil (shimmer kant) of highlighter poeder aan op de cupidoboog.

 3. Breng je lipliner aan. Door op je natuurlijke lijn te gaan tekenen, ga je automatisch een beetje over de lijnen. Je kan zelf bepalen hoe ver je er buiten gaat. Uiteraard less is more, dus overdrijf nooit met deze stap! Ik zelf vind het mooiste resultaat als je de hoekjes wat meer inkleurt en de binnenkanten open laat. Alleen al deze stap gaat volume geven. Gebruik een kleur die dicht bij je eigen lippen aansluit maar meer naar de bruine kant.

 4. Breng de gloss aan. Voor deze look heb ik een echte maximizer aangebracht. Deze zal de doorbloeding nog meer gaan stimuleren en de lippen doen opzwellen. Kan onaangenaam zijn de eerste minuten, hangt van het merk af en of jij gevoelige lippen hebt. Ik breng de gloss alleen in de middenstukken aan, nooit tot in de hoeken. Dit is persoonlijk en kan je zelf uittesten. Waarom doe ik dat, omdat ik het gevoel van gloss in mijn hoeken niet aangenaam vind, en vind de lippen voller ogen op die manier.

 

Benodigdheden voor een 'Natural Plump' look

Je kan hierboven zien welke producten ik voor deze look heb gebruikt, en hoe de kleuren er uitzien:

 • Het highlighter duo pencil van perfect eyelash, te verkrijgen bij love for leo in de kleur dark.
 • Het lippotlood van sisley in de kleur beige naturel.
 • De gloss is van glamglow, dit is wel één van de strafste maximizers die ik al heb getest, dus ik waarschuw je als je gevoeliger bent.
Ik zelf kan deze moeilijker verdragen, maar hij is wel echt heel mooi. Deze kan je in verschillende kleuren verkrijgen maar ook in transparante gloss en zelfs in een matte versie. Moest je toch liever een zachtere maximizer verkiezen, één van de bekendste maximizers is die van Dior. Je kan zeker ook eens bij jou favoriete merk kijken of ze eentje in het assortiment hebben.

2de look: 'Pink & Creamy'

 1. Dit is de natuurlijke lip, gescrubt en met een primer op aangebracht.

 2. Gebruik een concealer of highlighter pencil (matte kant) om de randen te accentueren. Vervaag daarna met je vinger of penseel. Breng daarna een highlighter pencil (shimmer kant) of highlighter poeder aan op de cupidoboog.

 3. Breng je lipliner aan. Door op je natuurlijke lijn te gaan tekenen, ga je automatisch een beetje over de lijnen. Je kan zelf bepalen hoe ver je er buiten gaat. Uiteraard less is more, dus overdrijf nooit met deze stap! Ik zelf vind het mooiste resultaat als je de hoekjes wat meer inkleurt en de binnenkanten open laat. Alleen al deze stap gaat volume geven. Gebruik een roze en iets donkere kleur als je eigen lippen.

 4. Breng een lichtere of nude lippenstift aan die creamy is van textuur. Breng deze alleen in het midden aan en tot aan de contouren van het potlood. Een creamy lippenstift, geeft glans maar niet zo intens als een gloss. Creamy lippenstiften geven meestal (hangt van het merk af) vrij veel pigment af. Ze voelen ook zeer comfortabel en aangenaam. De langdurigheid is niet overdreven lang, dus deze zal je moeten bijwerken gedurende de dag. Door het potlood te gebruiken ga je zeker weten de langdurigheid verlengen.

Benodigdheden voor een 'Pink & Creamy' look

Hierboven zal je zien welke producten ik hiervoor heb gebruikt:

Deze lippenstift gebruik ik ook heel graag met een donker bruin lippotlood. Over het algemeen vind ik de lippenstiften van urban decay zeer goed en ook zeker niet te duur. Je kan zeker ook een goedkopere variant vinden bij drogisterijen of je kan eentje van jou favoriete merk aanschaffen.

3de look: 'Insta Plump'

 1. Dit is de natuurlijke lip, gescrubt en met een primer op aangebracht.

 2. Gebruik een concealer of highlighter pencil (matte kant) om de randen te accentueren. Vervaag daarna met je vinger of penseel. Breng daarna een highlighter pencil (shimmer kant) of highlighter poeder aan op de cupidoboog.

 3. Breng je lipliner aan. Door op je natuurlijke lijn te gaan tekenen, ga je automatisch een beetje over de lijnen. Je kan zelf bepalen hoe ver je er buiten gaat. Uiteraard less is more, dus overdrijf nooit met deze stap! Ik zelf vind het mooiste resultaat als je de hoekjes wat meer inkleurt en de binnenkanten open laat. Alleen al deze stap gaat volume geven. Voor deze look ga je vele donkerder dan je eigen kleur, en je gaat een bruine kleur kiezen. Dit is heel persoonlijk, en niet iedereen zal dit durven of mooi vinden.

 4. Bij deze look gaan we voor matte. Persoonlijk verkies ik dan een liquid lipstick. Deze zal de hele dag blijven zitten en is dus perfect voor dames die niet graag bijwerken en mooie lippen hebben zonder al te veel werk. Je gaat ook een vele lichtere kleur kiezen als je lippotlood om deze look te krijgen. Ook deze breng je alleen in het midden aan en niet tot de buitenste hoeken. Test dit uit, misschien heb jij wel liever tot in de hoeken. Vervaag met je vingers de lippenstift door te deppen naar de buitenkant. Zo krijg je een ombre effect.

Benodigdheden voor een 'Insta Plump' look

Hierboven zie je de producten die gebruikt zijn:

De lippotloden van estee lauder zijn heel aangenaam om te gebruiken en blijven ook zeer goed zitten. Zelf draag ik heel graag liquid lipsticks, die van Anastasia ben ik ook zeer tevreden over. Je kan tegenwoordig in heel veel merken een liquid lipstick terug vinden. Mijn favoriete merken die liquids hebben zijn Anastasia Beverly Hills, Kylie cosmetics, jeffree star cosmetics, lime crime,.. Je kan ook hele goede vinden bij L’Oréal en maybelline. 

‘Insta plump’ is een look die ik zelf heel graag draag

Hopelijk vonden jullie deze blog interessant en kunnen jullie deze gemakkelijk toepassen. Zoals ik al eerder zei, als jullie vragen hebben dan hoor ik het graag!

Heel veel succes!

Liefs Sophie.


1 reactie

 • Steffi

  Super interessant! Thx 4 the tips :D

Laat een reactie achter